Умереност

01.07.2019 12:39

Зборовите достаточно прилегаат на камењата.
Може да изградиш спокојни живеалишта, со бел мебел, бели кревети,
доволно колку некојси да се досели таму или само
колку да се подзагледа надвор низ решетките на градината
во часот кога прозорците се палат со вишнева светлина, а на ридовите
бијат вечерните камбани, и по неколку минутки
испуштеното јаже на камбаната
самото удира по ѕидот.

Превод: Паскал Гилевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото