Непознат орган

03.07.2019 18:59

Веќе ни ги сакаше предметите,
ниту зборовите, ниту делата, ниту птиците,
сè околу него се пресоздаде или во симболи
или во поинакви знаци (и ништо на таа судбина
не ѝ избега). Така, претпочиташе да молчи,
правејќи, како немтурите,
некои чудни движења,
спокојни и двосмислени, горки, смешни. Но и тие,
неколку години подоцна,
се преобразија во знаци.

Превод: Паскал Гилевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото