Цик-цак

08.07.2019 10:43

Имало едно ЦИК.
Имало едно ЦАК.
Кога најпосле се сретнале,
Тоа било добар знак.

„Добар ден“, рекло ЦИК,
ЦАК возвратило: „Здраво“.
Потоа смислиле трик
Заедно да тргнат право.

Но помислете, чик!
Лесно им било? Пак
ЦИК одело во цик,
А ЦАК влечело во цак.

Тоа сурово сознание
(Дека не можат да се слепат)
Довело до заедничкото признание:
Секој да си оди по сопствениот пат.

ЦАК како кутро чиче
На разделбата плаче:
„Прости, драго Циче.“
“Извини и ти, Цаче.“

Превод: П. В.

 

Слични содржини

Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Секој ден песна
Секој ден песна
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански
Пандалф Вулкански

ОкоБоли главаВицФото