Кратка песна за долга песна

11.07.2019 19:14

Има една песна,
Мошне долга и широка ко држава,
А во нејзе има два полжава;
Едниот на почеток, другиот на крај,
Тргнале да се запознаат, фрај.
И во тоа песнава цела е,
Иако сè уште трае и трае...

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото