(Д)рем фаза

15.07.2019 13:23

Кога ќе ме видиш како дремам,
Пази, влегуваш во мојата оаза!
За бучава тогаш нерви немам,
Се наоѓам во својата дРЕМ фаза.

Домашните ова го знаат,
Ме оставаат раат во рајската база;
Внимателно по собата газат,
А јас се смешкам во дРЕМ фаза.

Одеднаш сите се растрчуваат,
Однекаде нешто брчи;
Кон мојот кревет се упатуваат:
„Буди го овој да не рчи!“

На моето зевање му нема крај,
Можеби мислат дека е зараза?
Та ме набркуваат од тој рај,
Од прекрасната дРЕМ фаза!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
Книжевност
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото