Емоционалните пејзажи на Сташа Букумировиќ

26.07.2019 12:51
Емоционалните пејзажи на Сташа Букумировиќ

 

Сташа Букумировиќ е родена во 1989 г. во Панчево, Србија. Дипломирала на катедрата за камера на Факултетот за драмски уметности во Белград. Изложувала на повеќе самостојни и заеднички изложби во земјата и во странство (Прага, Торонто, Нова Истра).

Своите фотографии ги доживува како емоционални пејзажи прикажани преку тактилноста во односот на телото и просторот.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Извор: www.beforeafter.rs

Слични содржини

Фотографија
Фотографија / Живот / Уметност
Фотографија / Gif / Теорија / Историја
Фотографија / Балкан / Историја
Фотографија / Став / Уметност

ОкоБоли главаВицФото