(Звуците што ги слушате...)

29.07.2019 10:44

Звуците

Што ги слушате

Се проштални

Маки,

Назнаки

дека Хољин

Се спрема да умре.

Но кој знае,

Чудна е таа глава,

Нема мира,

Збеснува

Та заблеснува.

Затоа, можеби тој

Умира,

А можеби воскреснува.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото