(Ваквите случаи...)

31.07.2019 15:46

Ваквите случаи
Не се многу истражени
Колку Хољин
Има жени!
Динка
Блондинка
Верка
Ѕверка
Па уште и Соњка
Лековерка
Па Ленка
Смерна
Па Нанка
Весела
Па и Жењка
Дебела
Па уште и Катарин
Која му родила
Син
Па навраќала
И Ала
Што е од Рига
Па Галка
Па Рајка
Па Сенегалка
Па Малајка
Жени
Од сите страни
И сè тоа
Во неговите години!

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото