Чудните последици на технологијата врз нашите животи

01.08.2019 02:24
Чудните последици на технологијата врз нашите животи

Современата технологија ги смени нашите животи на подобро, но и на полошо. Драстично го поедностави пристапот до многу извори за сите видови информации.

Сепак, можеби не ни забележуваме кога технологијата почнува да ги менува нашите меѓусебни односи, нашите пријателства, комуникацијата меѓу луѓето и нашата општа благосостојба.

Дали нашите лаптопи, телевизори, паметни телефони и видео игри се навистина соодветна замена за семејството и пријателите? Можеби е време сите ние да размислиме за тоа пред да биде доцна.

Оваа кратка селекција на карикатури и илустрации е поттик за размислување во која насока се движиме. 

Активирање на социјалните медиумиАвтор: Angel Boligán

ПокемонАвтор: Marian Kamensky

Во животот има и нешто повеќе од „лајкови“

Автор: Angel Boligán

Излезе новиот АјфонАвтор: Santiago Vecino

Заедно самиАвтор: Angel Boligán

Дали сте за танц?Автор: Angel Boligán

Направи изборАвтор: Marian Kamensky

КонзументиАвтор: Patrick Martinez

Носи го својот крстАвтор: Marian Kamensky

Сопствени ставовиАвтор: Banu Tugcu

Дали се препозна? Јас сум во средината

Автор: Nerina di Nunzio

Гладниот ПокемонАвтор: Marian Kamensky

Извор: brightside.me

Слични содржини

Технологија / Живот
Фотографија / Уметност / Историја
Технологија / Живот

ОкоБоли главаВицФото