Желба

07.08.2019 13:44

...да биде детинесто и тромаво утро
Низ кое, прекршувајќи се,
Светлината ќе шушка како сув лист;
И во одајката да мириса
На долго острени моливи
И на неначната хартија;
Од мисли, од љубов
Ил‘ од сон разбудена
Весела, замелушена,
Да наврам едно алиште
И со голи нозе во чевлите
Да излезам замајана на улица,
Па да запрашам, сета блажена:
Да не знаете која година сме?

Препев: Лидија Димковска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото