Врвната спортска опрема на бродовите во 1912

09.08.2019 11:58
Врвната спортска опрема на бродовите во 1912

 

 На почетокот на 20-от век бродската рута преку Атлантикот била екстремно популарна – огромен број европски емигранти патувале до САД. Патувањето со луксузни трансатлантски бродови го достигнало својот врв кога доминирале британските компании Cunard и White Star Linе како и француската Compagnie Générale Transatlantique (CGT).

Освен терени за сквош и турски бањи, на патниците од прва класа им биле достапни и фискултурни сали со врвна опрема. Фотографиите се од различни бродови и прикажуваат опрема за вежбање од 1912 година, каква што имало и на бродот Титаник.

Извор: https://rarehistoricalphotos.com

Слични содржини

Општество / Балкан / Теорија / Историја
Балкан / Став / Теорија / Историја

ОкоБоли главаВицФото