Гмечење

12.08.2019 12:12

Сè уште сум млада,
сè уште можам да ги поднесам
луѓето залепени едни до други во автобусите.
Коските ми се добри
и моите гради, цврсти и еластични,
сè уште поднесуваат гмечење.

Превод: Лидија Димковска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото