Убавината на математиката

14.08.19 00:39

Ако вистински ја гледаме, математиката ја поседува не само вистината, туку и врвната убавина - убавина студена и строга, без раскошни стапици какви што имаат сликарството или музиката.
Бертранд Расел

Уметничко видео на трагата на оваа мисла на Расел изработија графичкиот дизајнер Јан Пинел (Yann Pineill) и режисерот Николас Лафоше (Nicolas Lefaucheux).
Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото