Шолја масло

14.08.2019 14:45

Наминав вчера во Европа
да позајмам шолја масло
за пржени компири
(многумина сме и брзо го снемува маслото
како некој да го пие на екс).
Навистина, Е. не знае,
а не е ни нејзина работа,
дека делче од маслото на заем
загорено или сјајно,
го сипувам во запалените кандила
за моите
и за нејзините мртви.

Превод: Лидија Димковска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото