Одвај јадеше

15.08.2019 14:53

Одвај јадеше
(не можеше повеќе да зборува).
Се разбуди
(измиен, чист) -
го истегна вратот
да ни помогне да го избричиме,
за да може да умре.

Превод: Лидија Димковска

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото