Една крава луда

20.08.2019 02:04

Еднаш една крава луда
направила триста чуда!
Прелетала сено, слама,
истрчала на пат сама,
се судрила со две коли,
подгонила деца голи,
изгазила цвеќа ретки,
повредила стрини, тетки,
искорнала две-три клупи,
искривила пет-шест шупи…
па морна по часа девет,
заспала на меѓа-кревет.
Сонувала бик што лета
и друг убав што се шета,
и трет вљубен што се смешка,
и четврти што ја чешка!
Чешкањето уште трае,
а кравата не знам кај е!

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото