Правиме Ролан Ромен

22.08.2019 10:08
Правиме Ролан Ромен

Во разговорот учествуваат Тања Аждаја, Христифор Сотировски, Оливера Ќорвезироска, Александар Ристовски, Петар Кајевски и Милан Дамјаноски.

 

Тања Аждаја
Правиме Ролан Ромен - Изабела Роси од брашното, Орнела Мути јајца, па Лајонел Меси све тоа. Селимович Меша филот...Шо бе не ми веруеш? Инзаги напоље! Тоти ради машта!

 

Христифор Сотировски
И на крај lady gaga...

  

Тања Аждаја
Замрзивачот гага леди.

  

Оливера Ќорвезироска
Каде ќе служиш? На мостот на Дрина или во проклета авлија?

  

Тања Аждаја
И во Андриќ и во Лола Рибар.

  

Оливера Ќорвезироска
Кога ќе ѝ текне, тенкнато е све!

  

Тања Аждаја
Пред вашата книжевнкост јас со наведната глава стојам

  

Оливера Ќорвезироска
Инженериозна си.

 

Тања Аждаја
Инмажестични сте.

 

Оливера Ќорвезироска
Нонстопична лингважистка.

Александар Ристовски
Како беше: ни солзи Лијам Нисон ме фаќа?

 

Тања Аждаја
Eее какви сте, човек да не ви дае повеќе од три имиња.

  

Петар Кајевски
Јас и понатаму се прашувам ко тамо качкаваља Питу Гули.

 

Тања Аждаја
Ти се прашуваш, гули се питува, а за кого страшат пинџурите?

 

Петар Кајевски
За вој водата со лук.

 

Тања Аждаја
Фри да Макало?

 

Петар Кајевски
Послужено од жена му (со) ПитуГулица.

 

Милан Дамјаноски
Андре Агаси гладта со Граф, Марти на вратило вади трева, за доручек Бекер бори се со бекхендегс.

 

Тања Аждаја
Мислам дека почнува да ми станува јасно како настанал надреализмот.

 

Милан Дамјаноски
Пикасо видел нешто Анри Матис, Магрит бркал Кокошка, Дишан дали барал писоар, Дали сликал, не било јасно.
И така...


Цртежи: Ben Montero

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото