(Видов некои среќни деца...)

06.09.2019 09:27

Видов некои среќни деца
како врискаат и возат точаци
со сонце во жиците на тркалата.
некни прота и јас
седевме на топлите скали
толку долго што замалку
на сите им пративме разгледница.
лето е,
а твојот џемпер е уште
кај мене.

Превод: П. В.

Љиљана Илиќ го има бротчето Два капетана и поглед на орев. Пее во бендовите Мазила сам делфина и Хали Гали, но - нејзината песна Крилеста најмалку еднаш ја изведе хорот Комбинатки од Љубљана заедно со хорот Проба од Белград, и тоа го памти.

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото