„Одење дома“ - краток анимиран филм

07.09.19 11:25

Во еден свој постар филм „Одење дома“ (2014), британскиот анматор и илустратор Стив Катс (Steve Cutts) ја користи естетиката на графички новели што претходно ги работел.

Во овој краток анимиран филм се работи за едно момче кое се враќа дома низ опасен дел од градот и по пат открива неочекувани работи.

„Мојата главна цел е луѓето да почнат да зборуваат за темите со кои се соочуваме како општество“, вели Катс.Извор: Youtube

 

Слични содржини

Око

ОкоБоли главаВицФото