Молњи и громови

10.09.2019 08:45

грмежи без звук
громок ветар
тап дожд

грмежи без звук
громок ветар
тап дожд

се бара особа која се плаши од гром, кога ќе загрми,
да ја тешам

„тоа е готово!!!“, рекоа призраците. „сега мораш да
бараш некој друг.“

Превод: П. В.

Вишња Јаношевиќ ги учи децата и возрасните да зборуваат, а и пишуваат, на јапонски јазик. Са занимавала со Убавиот ритам на срцето - радио емисија, пред да ја истуркаат на интернет, а оттаму на врелиот асфалт, од кого испарила во проѕирното сино небо. Сега се занимава со Општествениот центар ННК на еден стар, со оган спржен, но искусен брод на Сава.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото