(Го ставам најдениот цвет в џеб...)

12.09.2019 11:29

Го ставам најдениот цвет в џеб:
чудна навика,
после секогаш наоѓам прав.
Џебовите,
цветни крематориуми,
бивши пролети.

Превод: П. В.

Љиљана Илиќ го има бротчето Два капетана и поглед на орев. Пее во бендовите Мазила сам делфина и Хали Гали, но - нејзината песна Крилеста најмалку еднаш ја изведе хонорот Комбинатки од Љубљана заедно со хорот Проба од Белград, и тоа го памти.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото