Зрелите бомбардери на летото

13.09.2019 09:12

Лето е. На штркелите, пијани од врелината, гајле им е за баздот на преживарите; како бомбардери навалуваат кон мирисот на нашите топли кожи.

О, што би дал да сум штркел размачкан врз твојата дојка!

Таа флека би ми била поубава од секоја убавина.

Ајде, штркелу, не се колебај! Гризни ме! Напиј ми се од крвта!

Љубовта која не боли ионака не е љубов.

Превод: П. В.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото