„Чиста Пропаганда“

13.09.19 23:28

Заедничката песна и спот на Чиста околина и Bernays Propaganda е насловена „Чиста пропаганда“. Се работи за сингл од албумот „Изморена Авангарда“ (септември, 2019).

Видео и анимација: Милан Блажевски и Јосип Здравковски

И дај ми добар шит, дај ми чиста пропаганда!
Ајде удри ме со мит и претвори ме во џандар!
Дизајнирај ми акал, не се грижи, само малу,
И издигни си тотем, и исправи си фалус!

Ти си Фредерик Шопен на фудбалски терен
Ти си подесен шаблон на генетички клон.
Но, пак си мој принцип на подметнат грип
И ти си тој дизајн на поврзан шлајм.
Под директива си директно од нива
И моќта и сила на толпата гнила.

Меее! Опасни ко чивава без дресура. Меее! Клик богови на тастатура.
Фалусот на власта расте, паѓа, завршува,
ко акцесорис на абориџинска вдовица.
Мухика е нон грата в’ главата им е салата
и да можат главна улога ќе изберат статист,
ко Рифенштал да е уште жива.
Ќе победи тој што ќе каже најдобра реплика
Да ги возбуди сите, меее! Гладијатори ме-ме-ме!
Ни треба болен стих , кој ќе дигне сé во вис
Ќе свитка вселена ко бебе во пелена.
Дај ми опасен бит!

Синдикатот без напор е габор сака да е Синди Крафор’
Дига нога пред секој гребатор с’диктатот ебатор.
Градот одамна матор принцеза во бело фатен на оро едно
Пропаганда во село, во школо.
Демек раскошен политички детето дејствителен бог
Не сум во шок јок! Ти си дефлоратор и не сум веќе опинок,
Тоа власта е вибратор Умот вагинален сок.

Сега заведи ме, во нежност студена ти удави ме.
Распадни ме, плени ми утроба.
Од мене самиот ослободи ме, ликот умртви го.
Надвор извади ме, еротизирај ме, фрагментирај ме, сексуализирај ме.
В’лоша бесконечност, во рамнодушност, со табу еби ме,
Европеизирај ме.

И дај ми добар шит, дај ми чиста пропаганда,
Ајде удри ме со мит и претвори ме во џандар!
Дизајнирај ми акал, не се грижи, само малу,
И издигни си тотем, и исправи си фалус!

Извор: Youtube

ОкоБоли главаВицФото