Денес е тринаесеттиот ден од месецот. Петок.

14.09.2019 11:11

Денес е тринаесеттиот ден
од месецот. Петок.
Пензионерите со торби полни пазарска надеж
ги опседнуваат болниците и аптеките
првачињата срамежливо
се привикнуваат на авторитетите.
Времето е ведро
државната каса – празна.
Ќе заврне ли скоро
Ил да се удавам во вазна?

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото