Стрип херои во советски стил

19.09.2019 11:57
Стрип херои во советски стил

„Уште еднаш комбинирам нешто ретро со нешто модерно. Овојпат комбинацијата, на прв поглед, е чудна: хероите на стриповите се уфрлени во постерите од времето на советска пропаганда. Идејата е советските херои од постерите (работници, научници, политички водачи) да бидат заменети со денешните популарни стрипски херои и на тој начин меѓу нив да се постигнат интересни психолошки, културни и историски релации.“


Зоран Кардула

 

Слични содржини

Графички Дизајн / Стрип / Уметност
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Графички Дизајн / Уметност / Настан
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност
Графички Дизајн / Книжевност / Уметност

ОкоБоли главаВицФото