Настината нељубовна песна

20.09.2019 15:56

Зимата раѓа тикови
и намуртени густи сенки.
Зиме е невозможно да се чујат
ѕвонливите воздушести чекори
на убавите сончеви девојки
а птиците се воздржуваат од озборување
и колваат бајати музички црви.
Гатачките се на годишен одмор,
оџачарите на боледување,
шивачките под стечај,
занаетчиите на стрелање.
Зимата раѓа заматени одрази
врз заледени огледала
а нашите заспани лица шепотат
во ритамот на досадата.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото