Протест на „Петоци за иднината“

21.09.19 13:30

Во петокот, на 20 септември, Движењето за климатска правда „Петоци за иднината“ - Скопје заедно со други невладини организации, одржаа протест пред Владата на СРМ. Тие се придружија на врсниците низ светот кои одлучија масовно да вршат притисок врз владите за преземање активности против климатската криза.

Во продолжение, фотографии на Ванчо Џамбаски.Фотографии: Ванчо Џамбаски

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото