За зимата и климата

23.09.2019 15:41

седумдесет и двете лета
светов ми ги разлета
а светот бел сега е сив
добро е уште сум жив

не е лага, јас се слагам
летото е свето.

за човечињата лутата зима
е најзаебана клима
и на маторците не им штима
секоја болест кога нè цима

затоа нек се носи белата зима
накај швајцарците и лапонците
ним снегот им е во гените

а мене ми е мошне гадно
во станот постојано ми е ладно
на улица не се наоѓам
оти по ледот не се снаоѓам

Превод: П. В:

Предраг Вранешевиќ (Нови Сад, 27. мај 1946) е српски музичар. Завршил факултет по архитектура. Заедно со братот Младен 1978. године го покренал составот Лабораторија звука кој функционирал до 1996. година.
Напишал музика за повеќе тератарски претстави и долгометражни играни филмови.
Живее во Нови Сад.

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото