Зборување преку слики

04.11.10 15:43

Луба Лукова е уметничка која живее и работи во Њујорк. Позната е по својата визуелна „дрскост“ и социјалните пораки во своите илустрации, и токму поради тоа Лукова спаѓа меѓу најоригиналните илустратори во Њујорк денес.

За нејзиното творештво весникот The Boston Globe вели: „Постерите и илустрациите на Лукова се како примен удар, и тие нè напаѓаат со чувството дека мораме да ги погледнеме уште еднаш. Нејзиното дело не се бори со класичните загатки на високата уметност. Тоа е, како што графичката уметност и треба да биде, силно и јасно, иако не секогаш неговите пораки се толку едноставни“.

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

 

*КЛИКНИ НА СЛИКИТЕ ЗА ПОКРУПЕН SLIDESHOW

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото