Сезонски собирни пунктови - помош за бездомниците

03.10.2019 00:48
Сезонски собирни пунктови - помош за бездомниците

Здружението на граѓани за помош и поддршка на бездомници социјално загрозени семејства и поединци „Љубезност“ и оваа година организира сезонски собирни пунктови. Тие се наменети за собирање на донации во храна, средства за хигиена, средства за чистење, облека, обувки и постелнина, за да им се помогне на бездомниците и сиромашните, посебно во зимскиот период.

За таа цел здружението ги поканува граѓаните да ги посетат пунктовите и да дадат свој придонес во подобрувањето на условите на живот на оваа маргинализирана категорија на луѓе и при тоа заеднички да се делува во подигнување на свеста на луѓето и за развивање на граѓанскиот активизам.

Собирните пунктови ќе бидат активни на следниве локации:

ВЕРО - К. ВОДА

Недела, 06.10.2019 год. 11:00 – 18:00 ч.
Вторник, 08.10.2019 год. 12:00 – 19:00 ч.

ВЕРО – АЕРОДРОМ

Недела, 13.10.2019 год. 11:00 – 18:00 ч
Среда, 16.10.2019 год. 12:00 – 19:00 ч.

ТИНЕКС - ЗЕБРА

Четврток, 17.10.2019 год. 12:00 – 19:00 ч.
Недела, 20.10.2019 год. 11:00 – 18:00 ч.

ТИНЕКС–КАРПОШ 3

Недела, 27.10.2019 год. 11:00 – 18:00 ч.
Вторник, 29.10.2019 год. 12:00 – 19:00 ч.

 

 

Слични содржини

Активизам / Јавни Простори / Живот
Активизам / Живот
Општество / Активизам

ОкоБоли главаВицФото