Последниот ден во МоМА

07.10.19 12:43

Славниот Музеј на модерна уметност (МоМА) во Њујорк заради реновирање беше затворен за посетители во изминатите четири месеци. Ова видео го прикажува последниот ден кога Музејот беше отворен за публика. Се очекува МоМА да биде повторно отворен на 21 октомври, 2019 година. 

Конзерваторите ги чистат објектите, кураторите го осмислуваат новиот начин на претставување на уметничките дела, редовните посетители доаѓаат уште еднаш да ги погледнат своите омилени дела...

 

 Извор: Youtube

Слични содржини

Филм / Око / Историја

ОкоБоли главаВицФото