„Wiener Blut“ - анимиран филм

09.10.19 01:17

Краткиот анимиран филм „Wiener Blut“ е сеќавање на почетокот на Втората светска војна и го следи заминувањето на госпоѓа Сарика во еврејски пензионерски дом. Она што би требало да биде мирен крај на животот се претвора во ужас на холокаустот, а таа станува една од жртвите.

Филмот е во продукција на Загреб филм и е дело на режисерите и аниматори Златко Боурек и Павао Шталтер. Филмот е инспириран од сликите на Георг Грош и Ото Дикс.

Извор: Youtube

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото