Три листа

10.10.2019 19:30

Прозорците ширум отворени, чешмата гргори,
бавчата тукушто е навадена, клупата се сребрее,
шумот на водата под рачната количка.
На дискот на месечината слетаа два листа.

Третиот ги пронижа твоите гради,
од што спишти ти?
Ах, тој црн мал нож на љубовта и вечноста.

Превод: Паскал Гилевски

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото