Акција на Fridays For Future: Спомениците со маски против загадувањето

12.10.2019 00:50
Акција на Fridays For Future: Спомениците со маски против загадувањето

Иницијативата Fridays For Future од Скопје, вчера попладне спроведе нова акција, при која активистите им ставија маски и пораки на спомениците и бистите.

„Ако го решиме проблемот со аерозагадувањето денес, во иднина нема да бидеме жртви ниту на климатските промени. Во спротивно, до спомениците на паднатите борци против фашизмот, ќе треба да поставиме и споменици на паднатите борци против климатските промени!“, соопштија од Fridays For Future.

Извор: Fridays For Future

Слични содржини

Општество / Активизам / Екологија / Уметност
Активизам / Екологија / Настан

ОкоБоли главаВицФото