„Подобро“ - краток филм

14.10.19 00:35

Краткиот анимиран филм „Подобро“ (Better) на режисерката Емили Даун ( Emily Downe) се занимава со замислата за идеалните светови на перфекционистичката култура. Приказните во филмот потекнуваат од една имагинарна џунгла.

„Филмот ги разгледува начините на кои технологијата и социјалните мрежи ни даваат пристап до не-реалноста врз којашто имаме контрола и улогата што ја има оваа игра во порастот на анксиозноста, депресијата и самоубиствата кај генерацијата милениумци“, вели авторката.

 

Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото