„Научни“ вицови

15.10.2019 09:01
„Научни“ вицови


Која е разликата меѓу теолог и геолог?
Небо и земја.


Одат по улица неутрон и електрон а во пресрет им оди life coach.
„Леле“, вели електронот, „пак ќе нè гњави што не сме позитивни.“


Зошто фотонот тргнал во теретана?
Зашто нема маса.


Математичар ѝ пишува СМС на жена си:
‒ Кога ќе се враќаш, купи ми некое пиво.
‒ Хајнекен? Туборг? Бекс?
‒ Ма мене ми е тоа ><=


Математичар кој забегал?
Σ.


Кои животни им се омилени на физичарите?
Ψ.


Како физичарите ги нарекуваат Ромите?
ρμ.


Дали сите „cm“ продавници ви се десет пати помали од „dm“ продавниците?

Како се вика Виктор кој ги знае својот смер и насока во животот?
Вектор.


Зборат двајца римски легионари:
‒ Што мислиш, со колку жени сум спиел?
‒ Ммм?
‒ Добро, не баш со толку, батка...


Девојка прашува програмер:
‒ Колку ти е битен компјутерот?
‒ 64БИТЕН.


Отишле информатичари на концерт и едниот го исфрлиле зашто не се upload-ирал.


Како гласи поздравот на информатичар нацист?
‒ ЗИП ФАЈЛ!


Која планина е осум пати поголема од Велебит?
Велебајт.


Која вежба ја работи физичар во теретана?
Планк.


Човек кој има 500м2 земја?
Петар.


Како се вика помладиот брат на Ајнштајн?
Цвајштајн.


‒ Велиш, името си го добил случајно?
‒ Да, така некако.
‒ Добро, Рандомир...

Извор: Апстрактни вицeви

Апсурдни средби на мали и големи личности, топоними, случајни термини во кондензиран апсурд од луцидни и вербално писмени игри со зборови, истовремено суптилни и рудиментарни, со алузии на најсув интелектуализам и најбанална поп/треш култура.
(Саша Б. Шимиќ - за Апстрактни вицеви)

Слични содржини

Книжевност
Општество / Книжевност / Култура

ОкоБоли главаВицФото