Логос

15.10.19 23:55

Кратко видео насловено „Логос“ на режисерот Бил Домонкос (Bill Domonkos) во кое користи инсерти од стари филмови и анимации.
Музиката е на композиторот Хуго Карвалајс (Hugo Carvalhais), од неговиот албум „Grand Valis“.

Бил Домонкос е автор на експериментални филмови и гифови, чии дела се изложувани во музеи ширум светот. „Своите дела ги гледам како колизија и рекомбинација на идеи“, вели Домонкос.

Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото