„Доста!“- краток анимиран филм

21.10.19 08:02

Во краткиот анимиран филм „Доста“ (Еnough) на младата британска режисерка и аниматорка Anna Mantzaris (Ана Манцарис), ги гледаме моментите од секојдневниот живот кога на луѓето им доаѓа преку глава...

Иако се работи за прв филм на Манцарис, изработен како стоп анимација, тој во 2018 година освоил дури 26 награди на разни фестивали.

Извор: Vimeo

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото