Три прашања ме чудат денес

29.10.2019 16:01

Три прашања ме чудат денес.

1. Може ли Македонија со 2 милиони луѓе да претендира да биде „економски тигар“ или „технолошки џин“ на Балканот каде живеат над 50 милиони луѓе?

2. Како Македонија со 2 милиони луѓе (и која редовно увезува храна) ќе ја храни Европа (околу 750 милиони луѓе), и светот (во кој се проценува дека живеат околу 7.7 милијарди луѓе)?

3) Како е можно лидерот на ВМРО-ДПМНЕ сега да почне да збори против антиквизацијата, дури откако неговата партија потроши минимум милијарда евра на антиквизирање на Македонија во последниве 10 години?
Сам си се чудам, кое од овие прашања е поблесаво.

Да не се претера со кампањава?

Жарко Трајаноски, Фејсбук, 28.10.19.