Learn something everyday

30.10.2019 18:44
Learn something everyday

Learn something everyday („Да научиме нешто секој ден“) е проект на Young, студиото за анимација од Манчестер. Започнаа во 2009 година и во проектот учествуваа десетици цртачи и дизајнери. Сајтот на кој секојдневно се објавуваше по еден духовит и едукативен цртеж од првиот ден стана популарен, а набрзо и издавачот Penguin цртежите почна да ги објавува во книги.

Слични содржини

Активизам / Графички Дизајн / Уметност / Настан
Активизам / Графички Дизајн / Уметност
Графички Дизајн / Уметност
Активизам / Графички Дизајн / Gif
Фотографија / Живот / Уметност
Книжевност / Култура / Уметност / Настан

ОкоБоли главаВицФото