Највредните холивудски филмски плакати

07.11.19 02:58

Оригиналните филмски плакати на антологиските холивудски филмови се сметаат за исклучително вредни колекционерски примероци на графичкиот дизајн. Особено се на цена постарите и ретките верзии. 

На неодамнешна аукција во Сотби (Sotheby's) во Њујорк, овие филмски плакати се продавале за огромни суми.

Извор: flavorwire.com

Слични содржини

Графички Дизајн / Око
Графички Дизајн / Око / Историја
Графички Дизајн / Око
Око

ОкоБоли главаВицФото