Перформанс на критичари

21.11.19 02:10

Вокално-кустоски синдром е последната епизода од серијалот „Критиката на дело“, посветен на изложбата „Чистач“ на Марина Абрамовиќ, во Музејот на современа уметност во Белград.

Низ перформативен критички осврт направен е преглед на реакциите на оваа изложба, која предизвика спротивставени одгласи во јавноста.  Извор: seecult.org

 

Слични содржини

Книжевност / Око

ОкоБоли главаВицФото