Само една земја

02.12.2019 12:50

                             

                                Нашиот дом
                            Е само една земја
                         целата земјина топка
                     е слободна за да се населат
                  кажете ни ако можете, каде инаку
                треба ли да заминеме кога ќе дојдат?
              Ним не им е местото во нашата татковина
            Треба да се засрамиш секогаш кога кажуваш
            Дека ќе мора да го свртиме погледот надолу

            Дека ќе мора да го свртиме погледот надолу
            Треба да се засрамиш секогаш кога кажуваш
              Ним не им е местото во нашата татковина
                  треба ли да заминеме кога ќе дојдат?
                     Кажете ни ако можете, каде инаку
                         е слободно за да се населат
                             целата земјина топка
                                Е само една земја
                                    Нашиот дом

 

Превод: Марија Тодорова

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото