Расположенија и пејсажи

02.12.19 12:07

Маја Беано (Maya Beano) е млада научничка и фотографка од Јордан, која живее и работи во Кембриџ, Велика Британија. Во нејзините фотографии таа експериментира со 35 мм филм, создавајќи асоцијативни пејсажи, кои ги снима на нејзините патувања.

„Моите фотографии главно пренесуваат расположение и боја и најчесто се пејсажи, омилени ми се оние што се фотографирани од автомобил во движење“, вели Беано.

Извор: artfucksme.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото