„Морско дете“ - анимиран филм

04.12.19 13:11

Сара е млада девојка, на праг да стане жена. Една ноќ ја будат кошмари и одлучува да следи група мажи, за да во градот ја најде својата мајка.

Краткиот анимиран филм „Морско дете“ (Sea Child) го анимирала и режирала Мина Ким (Minha Kim), од Ј. Кореа. Таа дипломирала на „National Film & Television School“, а нејзиниот филм бил прикажан на околу 50 фестивали во светот.
Извор: Vimeo

 

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото