Име

04.12.2019 17:00

Рим е уморен, нозете му се тетерават како на ждребе.
Елаја се моли на Бог. Прашува: „Зошто?“
Тирас разбра. Мора да биде храбар.
Ури крикнува во ноќта, молејќи се за зора.
Гаит лее солзи истовремено со дождот.
Ефрем ѝ подаде јаболко на сестра си, цревата му кркорат.
Елам се насмевна, загриза и го врати.

Превод: Марија Тодорова 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото