Оптичките илузии на Роберт Гонсалвес

10.12.19 13:07

Роберт Гонсалвес е канадски уметник, познат по неговите мистериозни и неверојатни уметнички дела кои го вознемируваат умот на гледачот. Неговите слики го одвојуваат значењето од прикажаното на сликата и предизвикуваат запрашаност дали тоа што го гледате е тоа што мислите дека е или е нешто сосема друго. 

Неговите слики имаат приказни раскажуваат по неколку приказни истовремено, кои ќе ги видите секојпат кога ги гледате неговите фантазмагорични слики.  

Гонсалвес уште на 12-годишна возраст ги проучувал делата на Салвадор Дали и Рене Магрит, преземајќи некои од нивните техники. 

Извор: successfulflow.me

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото