Еднаш една голема љубов

13.12.2019 19:48

Еднаш една голема љубов ми го пресече животот надве.
Првиот дел сврделчи
на некое друго место чиниш змија пресечена надве.

Се врвчеа годините и ме смирија
та им донесоа лек на срцево и одмора на очиве.

А јас сум небаре некој застанат во пустината на Јудеја,
што гледа во знакот:

„Ниво на морето.“

Не може да го види морето, ама знае.

Така јас ти го помнам лицето насекаде
по твоето – „Ниво на лицето“.

Превод: Виктор Шиков 

 

Слични содржини

нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна
нема
Секој ден песна

ОкоБоли главаВицФото