Визуелната поезија на Татијана Саведра

16.12.19 10:07

Татијана Саведра (Tatiana Saavedra) е млада фотографка од Португалија, која креира визуелна поезија, бидејќи нејзините дела се карактеризираат со специфични бои и атмосфера.

Таа се обидува да изрази чувство на меланхолија, а во други свои дела, симбиозата помеѓу човекот и природата. Сцените се „филмски“ со сцени како од сон. 

Извор: artfucksme.com

Слични содржини

ОкоБоли главаВицФото