Запад прашува, Исток одговара

27.12.19 13:38

Бабата Кореанка и внуката Германка се обидуваат да го оремостат генерацискиот, културолошкиот и историскиот јаз и да воспостават комуникација, но тоа не е едноставно.

Пред да почен да го работи филмот за својата баба, германската аниматорка, со кореанско потекло, Дал Парк, направила истражување, вклучувајќи го и повторното читање на книгата на нејзината баба, пензионирана професорка по книжевност, која ја напишала за својот живот. Кога Парк почнала да разговара со својата баба, таа не давала директни одговори, туку ја упатувала својата внука на историски настани поврзани со јапонската окупација и мигрирањето во Германија.

Каде престанува политичката, а почнува личната историја? 

Извор: Vimeo

 

ОкоБоли главаВицФото